Ünnepeink

Ünnepeink

Az alapvető szokások előfeltételei annak, hogy a gyerek beilleszkedjen egy közösségbe. Éppen ezért szükséges ezeket már 3 éves kortól kezdve alakítani. Az óvodához és az életünkhöz tartozó ünnepek, és az azokhoz kapcsolódó közös tevékenységek a gyerekek fejlődésének serkentői. Nagy hangsúlyt fektetünk az ilyen alkalmakra való felkészülésre és a közös megünneplésre.

A Katica Ovi születésnapja

Szeptember

A Katica Ovi születésnapja

Minden évben a gyerekekkel közösen ünnepeljük fennállásunk évfordulóját. Olyan programmal kedveskedünk nekik, amely nem mindennapos az óvodai életünkben. Elmegyünk a közeli játszóházba, ugráló várba, ahol kedvükre használhatják az ott található játékokat. A nagy móka után pedig az egész társaság a születésnapi torta körül, egy asztalnál énekli el a köszöntőt!

Katica Ovi - Márton nap

November 11.

Márton nap

Márton-napot mind a népi kultúra, mind a keresztény kalendárium jeles napként tartotta számon. Óvodánkban hetekkel az ünnep előtt megkezdődik a felkészülés. A gyermekekkel közösen barkácsolt lampionokkal, töklámpásokkal díszítjük fel óvodánk udvarát, és sötétedéskor magyar és angol gyerekdalokat énekelve, saját lámpácskáinkkal (Laterne) a kezünkben sétálunk körbe a megvilágított kertben. A felvonulás után libatepertőt és libazsíros kenyeret falatozunk a Szülőkkel együtt

Katica Ovi - Mikulás

December 6.

Mikulás

A gyerekek lelkes felkészüléssel, és érezhető izgalommal várják a Télapó eljövetelét. Ilyenkor kicsit mindenki próbál jól viselkedni. Nálunk évről évre szokássá vált, hogy a Télapó hozza az óvodánknak az adventi zsákokat is.

Katica Ovi - Advent

December

Advent

A gyerekekkel közösen adventi-koszorút készítünk. Az örömteli várakozáshoz tartozik, hogy minden nap ebéd után, az egész óvoda összegyűlik, és énekelünk, kibontunk egy zsákot, amiben kisebb meglepetés van a gyerekek számára. Mindig jutalom, hogy éppen ki veheti le, és nyithatja ki a kis csomagot. Így ők is látják az idő múlását, és az ünnep közeledtét. Igyekszünk meghitt hangulatot teremteni, előrevetíteni az ünnep fényét.

Katica Ovi - Karácsony

December

Karácsony

Ünnepi asztalt terítünk, ünneplő ruhába öltözünk, közösen énekelgetünk, verseket mondunk. A karácsonyfa alá minden évben kerül valami ajándék a csoportoknak, és a gyerekek számára is.

Katica Ovi - Farsang

Február

Farsang

Több napos rendezvénysorozat, melyet jelzmezversennyel zárunk. A farsang hetében minden napra valamilyen mókás feladatot találunk ki (pl.: egyik nap mindenki kék ruhában jön, a következőn nyakkendőt kötünk stb.).

Katica Ovi - Húsvét

Tavasszal

Húsvét

Húsvéti tojásfestéssel és az óvodai díszítésével készülünk. Húsvét napján ünnepi asztalt terítünk, verseket mondunk, énekelünk, az udvaron tojáskeresést rendezünk. A húsvéti tojás ajándékozása is minden évben a húsvét utáni kedden, locsolkodás után megtörténik.

Katica Ovi - Föld napja

Április 22.

Föld napja

Célja, hogy tiltakozó akciókkal hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Magyarországon 1990 óta rendezik meg. Nálunk egy héten át foglalkozunk a környezet védelmével kapcsolatos lehetőségekkel, eseményekkel, kérdésekkel. Játékos vetélkedőket szervezünk, találós kérdéseket fejtünk meg, tablókat készítünk az óvoda folyosóira, növényekkel ültetjük tele az óvoda virágoskertjét.

Katica Ovi - Anyák napja

Május

Anyák napja

Meghitt, családias ünnepség, előadással, versikékkel, dalokkal, melyekkel az Édesanyákat, Nagymamákat köszöntjük. Az eseménynek időjárástól függően óvodánk udvara, vagy csoportszobája ad helyet.

Katica Ovi - Gyereknap

Június

Gyereknap

Mely óvodánkban nemcsak a hozzánk járó gyerekek, hanem a jövő évben érkező „katicák” ünnepe is. Meghívót küldünk névre szólóan a leendő kiscsoportosainknak, akik a gyereknapi rendezvényünk alkalmából megismerkedhetnek óvodájukkal, az ide járó pajtásaikkal.

Katica Ovi - Evzáro - Ballagás

Június

Évzáró, ballagás

A nevelési év, a szorgalmi időszak, a tevékenységek befejezésének ünnepe. Ezzel lezárul egy év a gyerekek életében, amit egy éves összefoglalással a tanult versekből, énekekből, dalos játékokból készített kis csokor bemutatásával ünneplünk. Erre az eseményre minden kedves, a gyerekek által meghívott vendéget szeretettel várunk.

Katica Ovi - Születésnapok

Egész évben

Születésnapok

Éveink során szokássá vált óvodánkban, hogy minden kisgyerek születésnapjáról megemlékezünk. Az ünneplés ebéd után zajlik, mikor az egész óvoda összegyűlik az ünnepelt csoportjában, és tortával, köszöntő versikékkel és énekekkel kedveskedünk neki.

Ez a weboldal sütiket használ. Kérjük engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt.További információ Rendben