Üdvözöljük a Katica Oviban!

Óvodánk 1996. óta működik Budapesten a III. kerületben, kertes, családi házban. A tevékenységközpontú pedagógiai programunk kiemelt fejlesztési feladatokat tartalmaz, amely egy gyerekközpontú elvet vall, érzelem gazdag szemléletet sugározva. Az óvodai nevelésünk családias, derűs légkörben folyik, a gyerekek érdekeit, megfelelő fejlődését szem előtt tartva. A gyerekek színvonalas ellátását a szakképzett pedagógusok és gondozónők mellett, a korszerű, és igényesen kialakított helységeink, és tárgyi feltételeink biztosítják. Pedagógiai munkánk egyéni fejlesztésen alapul, ennek alapvető feltétele a családokkal való együttműködés. Óvodánkba érkezéskor megismerkedünk a gyerekek otthoni szokásaival, egyéni szükségleteivel. Szülői értekezlettel, napi személyes beszélgetésekkel törekszünk a jó kapcsolat megtartására. A 3-6 éves gyermek alapvető tevékenysége a játék. Az óvodáskor végéig ez az a színtér, ahol a legeredményesebben, leghatékonyabban játszódik le a tanulás. Mindennapi tevékenységeinket is ezen keresztül bontakoztatjuk ki, áthatja egész óvodai életünket. A gyermekek kifejezőkészségét, erkölcsi értékeit, ítéleteinek alakulását, fogékonyságát fejlesztjük mesékkel, színházlátogatásokkal. Mozgásuk sokoldalú fejlődését változatos tevékenységekkel, külön programokkal segítjük elő.

  • Három kis létszámú (maximum 12 fős) csoport, életkor szerinti megosztásban.
  • Angol nyelv tanítás a foglalkozások során az óvónők irányításával. A gyerekek angol nyelvű mondókákkal, versekkel, körjátékokkal ismerkedhetnek meg. Heti rendszerességgel angol anyanyelvű óvodapedagógus is foglalkozik az óvodásainkkal.
  • Óvodánkban szakképzett logopédus, fejlesztő pedagógus, gyermekorvos kíséri figyelemmel a gyerekek egészséges életének fejlődését.
  • Évente fogorvosi-, és 4-5 éves kortól hallás- és látásvizsgálaton vesznek részt csemetéink.
  • Az óvodai tevékenységek, és kezdeményezések mellett lehetőség van fakultatív furulya és zenetanulásra.
  • Étkezésünket fehérjében, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag reformkonyhával biztosítjuk. Reggeli és uzsonna az óvodában készül, gyümölcsöt naponta fogyasztunk, ebédünket több éve megbízható helyről szállítják.